ADANA İĞNELİ EPİLASYON

İğneli epilasyon, tüy köklerini iğne yardımı ile birlikte elektrik akımı kullanılarak yakılmasıdır.

Elektrik ile yakılan tüyler eski işlevini gösterememekle birlikte uzun vadede oldukça büyük avantajlara da sahiptir. Bu avantajlardan ilki doğru zamanlarda uygulanan bu işlemin uzun vadede sağlıklı sonuçları ortaya koyabilmesidir.

İğneli Operasyon Türleri
İğneli epilasyon türleri iki şekilde sınıflanmaktadır;iğneli epilasyon

Gelvanik İğneli Epilasyon: Bu metotta iğne köke elektrik enerjisi aktarılmaktadır. Sodyum hidroksit ile birlikte kök hücresi tamamen parçalanır.

Termolisis İğneli Operasyon: İletken olarak su kullanılan bu metotta kökü sarmalayan köke titreşim kullanılır. Bu titreşim kökün ısınmasını ve kendi kendini yok etmesini sağlar.

İğneli Lazer Epilasyonunun Yapım Aşamaları
Öncelikle belirlenen bölgede kıl kökleri incelenmeli ve hangi metodun kullanılacağı belirlenmelidir. Bu metot seçimi kıl köklerinin daha sağlıklı bir şekilde yok edilmesi için oldukça önemlidir.

Kıl kökü kalınlığından daha ince bir uca sahip olan medikal alet yardımı ile kıl köküne elektrik akımı verilir. Bu akım köklerin yanmasını sağlamaktadır.Yanan kıl kökleri cımbız yardımı ile çekilir. Eğer kıl köklerinde bir yanma yoksa bu işlem tekrar ettirilir. Her bir kıl kökü tek tek yakıldığı için daha doğru bir sonuç elde edilmektedir.

UYGULAMA SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Lazer yapılan bölgeye yaklaşık olarak 24 saat boyunca su değdirilmemelidir. Bu durum operasyonun olumsuz sonuç vermesine neden olur.
Lazer yapılan bölgeye kozmetik ürünleri de kullanılmamalıdır. Lazer işlemi neredeyse tüm vücut için uygundur. Bu sebeple yüz, el, kol, kol altı, genital bölge, yani her bölge için uygun olabilecek bu lazer türü genel olarak iz bırakmayan bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Yüzünüzü yıkarken hassas davranmalı ve mümkün olduğunca soğuk ya da ılık su tercih edilmeli. Eğer vücudunuzun başka herhangi bir yerine iğneli lazer epilasyonu işlemi yaptırdıysanız mümkün olduğunda suyla temasından kaçının ya da ılık veya soğuk suyla yıkayınız. Güneş kremi  mutlaka kullanılmalı. Lazer işlemi sonrasında iğnelerin oluşturduğu kızarıklıklar güneşe karşı duyarlı olacaktır.

İğneli Lazer Epilasyonu Kimler Yaptıramaz?
iğneli epilasyonŞeker hastası olanlar hekim onayı ile bu işlemi gerçekleştirebilmekte olup egzama gibi hastalıklara sahip kişiler için de hekim onayı gerekmektedir.
Kalp pili olanlar, hamileler, enfeksiyonu olanlar, bazı varisli hastalar, kanser hastaları, bulaşıcı hastalığı olanlar, bazı cilt hastaları bu işlem için uygun değillerdir.